…eller på rhododendronen.

Ok, en filleting, særlig årstiden tatt i betraktning, men ingen problemer med å hive kaffe & tegrut i hagen. Koffein og hva som ellers finnes i grugga hører hjemme i naturen, får jeg vite av min venn biologen, så da får vi tro det stemmer. Vi får se hvordan rhododendronen reagerer, den skal jo liksom ha sur jord. Den har allerede fått en god porsjon, så selv om det antagelig er fornuftig med en pause frem til våren, kan man jo se hvordan det virker, det som er der allerede.

Jeg fant ut at en del ville rhododendronsorter vokser i skog hvor trærne feller bladene om høsten, hvor det altså ligger ganske mye og råtner på bakken i hvert fall deler av året. Så hvorfor ikke teblader?

Og hva er poenget med å gjøre det i det hele tatt, når man har et helt nytt digert resirkuleringsanlegg noen kilometer unna? Jeg liker tanken på å være mest mulig uavhengig av verden rundt meg, og selv om dette er
en filleting, så stemmer det at også et anlegg for resirkulering av søppel
krever energi for å holde hjulene i gang. Kan jeg dessuten utnytte mitt eget avfall til noe jeg har bruk for i min egen hage (for eksempel istedenfor å kjøpe spesialprodusert gjødsel for rhododendron) – så har jeg spart penger og arbeid. Det er vel liksom det alle vil, eller?

Som sagt, en filleting, men bruk ditt eget hode, da, og finn på noe bedre også.

Forresten sier Wikipedia at rhododendron egentlig betyr “rosetre” på gammelgresk. Forbløffende hvor lite avansert de gamle er noen ganger. Vi nordmenn har en tendens til å tro at alle utenlandske eller gamle uttrykk er fulle av intrikat betydningsinnhold, og selvfølgelig stemmer det mange ganger. Men ofte ligger det utrolig enkle tanker bak. Solide, men enkle.