Jeg kjørte bil hjem til Ski for en gangs skyld, E6 utover. Jeg er ikke spesielt glad i motorveier, og møkkete betong er dødens pølse, for å låne et uttrykk fra min forlengst avdøde tante. Men en eller annen kunstner, antagelig, har gjort noe litt lurt, og Statens vegvesen har vel betalt for det, får vi tro – i noen tunneller er det dukket opp lysdekorasjoner som går fra taket og ned mot kjørebanen, med farger som ligner på neonskilt.

Ganske fiffig, og man kan fristes til å tro at de har hentet inspirasjon fra kunstneren Zindy Roka, som hadde en utstilling ute i Slemmestad for noen år siden, med nettopp neonlys, hvis jeg ikke husker feil, og forskjellige andre ting i sjangeren eksosrør med lydpotte. Jeg fikk dessverre ikke sett den, så jeg snakker ut fra bilder i avisa, men det så veldig bra ut der, en ”utstilling” hvor det møkkete og harde utrolig nok ble fint når det ble stilt sammen med noe veldig fargerikt og muntert. I dette klippet fra Aftenpostens nettutgave er det ingen neonlys på bildet, men kontrasten mellom industri og farger – eller rettere sagt enheten av de to – er i hvert fall synlig.

http://www.aftenposten.no/kultur/Jazzfolelser-og-harry-potter-6443733.html#.T01sYpizijI

Jeg er ikke veldig glad i nye veier, og i hvert fall ikke i betong. Men Zindy har klart å få noe stygt til å bli nesten pent. Noen har gjort noe lignende i tunnellen, som vanligvis er et ikke-sted.