Jeg hadde et forsøk på å piske opp melk til iskaffe for hånd her i sommer eller når det var – og nå har jeg altså kjøpt meg en hjulvisp.

Det var ikke så vanskelig å få masse skum av lettmelk, men litt mer grovkornet blir det jo, enn i en elektrisk blender eller mikser eller hva det nå heter på norsk-engelsk. Det var litt trøbbel å gjøre om isbitene til sørpe, kanskje jeg hadde litt for få også, fire til et stort kaffeglass. Det gikk greit i morteren til slutt, med litt forsiktighet så ikke alt havnet på kjøkkengulvet. Jeg trenger kanskje å trene og eksperimentere litt med vispen også. Det smakte ok, men litt mer is hadde nok vært bra, i hvert fall hvis man lager det i juli. Det gjør forsåvidt ikke all verdens forskjell
om det er oktober, vi bor jo inne, som en nordlending sa til meg en gang vi snakket om været i Nord-Norge. Is spiser vi vel året rundt hvis vi har selskap, i hvert fall, så hvorfor ikke iskaffe.

Noen watt spart i dag også, og litt energi forbrukt på mini-kroppsarbeid. Morsommere også, å lage det selv, enn å la maskina gjøre det. Men litt videreutvikling kan være bra. Kanskje helmelk smaker bedre.

Forresten, kanskje hjulvisp er bra å lage majones med? Jeg vispet det helt for hånd for mange år siden, og det gikk jo, men det kostet meg litt mye håndledd. Vi får se, neste gang det skjer.