Lyst brød, smør, kald kokt laks, godt med ristede sesamfrø, litt pepper, eventuelt litt godt salt.

Middagsrester er luksuspålegg, og har vel en lavere kilopris enn vanlig kjøttpålegg og tilsvarende fiskepålegg, røykelaks og sånt videre. Selvsagt legger man mer på skiva (i hvert fall hvis man er den typen som gjør det, da) – og det er kanskje ikke så økologisk heller, å spise mere. Men man får i hvert fall flere kalorier for pengene på denne måten, og en bedre lunsj, frokost eller kveldsmat. Eller middag, hvis man trenger å være lat en dag. Å spise restene istedenfor å hive dem er det i hvert fall ikke noe feil med, fra noe synspunkt.

Sesamfrøene kjøper du i butikken og rister i tørr stekepanne, akkurat som pinjekjerner eller cashewnøtter (de egner seg også bra). Pass på, først hender det ingenting, og så plutselig skjer det. Ha en skål klar så du får dem fort ut av panna, ellers blir de lett svidd. Rør med en tresleiv eller noe sånt hele tiden.

Det går fint an å skjære opp kalde koteletter eller annet kjøtt også og ta på brødskiva, jeg er i hvert fall en hund etter kaldt kjøtt. Pepper på er ikke dumt.

Te til, som vanlig, en mørk kveld etter en dag med litt snø.

Ski føles bedre enn Oslo på en sånn dag, til tross for glasert asfalt opp bakkene.