Hvor mange egg spiser du i løpet av et år? Sikkert en del, og hvorfor ikke bruke noen av skallene til noe fornuftig? Jeg har ikke prøvd det ut, og jeg vet ikke om Allers har, men de ga ut et hefte for en stund siden med ørten husholdningstips, og ett av dem er å knuse eggeskall og putte oppi til
potteblomstene. Så hvorfor ikke ute? Mange kjøper kalk til plenen eller andre grønne ting, men her har man altså i grunnen betalt for det allerede. Det krever bare litt arbeid, neppe så mye heller, og det er sikkert ok arbeid også, spør du meg. Man trenger en morter og antagelig noe å tørke skallene i, sånn at hinnen inni kan knuses og ikke gjør det sleipt og ekkelt.

Kanskje jeg til og med har nytte av å knuse noe såpass hardt som eggeskall i min steinmorter, fordi den er alt for glatt, den er helt jevn, og ting sklir litt for mye rundt i den når jeg bruker den. Jeg har ikke helt turt å gå løs på den med sandpapir, så kanskje eggeskall gjør noe med den.

Vi får se.

Den tsjekkiske forfatteren Karel Čapek har forresten en morsom bok om hage og hageeiere, delt inn etter årets måneder, tror jeg, med en ganske underholdende beskrivelse av hva man kan gjøre i hagen sin året rundt. Vintermånedene er litt frustrerende for de som lider av park- og hagelengsler, og en av løsningene til Čapek er selvfølgelig planlegging for neste år. Her er én plan, og med tidens vær kommer sikkert muligheten til å kalke tidligere på året enn altså…før i verden.

Litt mindre søppel, en utgift mindre, hvis man driver med sånt.