En kjapp tur innom butikken – og kvelden var reddet. Jeg var
sulten, kanskje mest lekkersulten, og siste rest av butikkens laksebiter og en
ostebit lovet godt.

Jeg har gjort noen halvhjertede forsøk med ostesaus, og
prøvd å få osten til å løse seg opp i en vanlig fløtesaus, men i grunnen ikke
helt vellykket. Kanskje man også bare kan la osten være seg selv, i hvert fall
fungerte dette bra:

3 stykker laksefilet

En klatt smør

To klyper tørket salvie

1 ts grov sennep

Litt nymalt pepper

4-5 skiver St. Albray eller annen god ost

Litt olje og salt over fisken litt før den går i gryta.

Smelt smøret i en middels gryte, ha oppi sennepen, salvien
og pepperet, rør godt sammen. Legg oppi fisken, delt i biter som passer deg. Ta
oppi osten, innimellom fiskestykkene, og la alt surre på middels varme til
osten er smeltet og fisken er gjennomstekt halvveis opp. Det øverste av fisken
er altså fortsatt rått. Snu fisken, skru av varmen og la den ligge i gryta.
Server etter noen minutter.

Noen er redd for fisk som ikke er helt drept, jeg er ikke.
Jeg lurer på om det kan være en dame-mann-greie. Her blir fisken litt rosa i
midten, i hvert fall ikke tørr, som er
min redsel…