Dagens middag, som i hvert fall sa fra at det er på tide med
litt enkel mat. Bruschettaene vant konkurransen om lettfordøyelighet. Behagelig. Litt verre med sausen, eller kanskje man skulle kalle den en stuing. Men det var morsomt å lage en god ostesaus. Pass på å ha nok vanlig pepper i, det matcher både osten og tomatene og skaper en enhet av dem. Man trenger ikke røre så voldsomt for å lage denne ostesausen, det er egentlig bare å smelte brien oppi tomatsausen og sette den på bordet i gryta.


Forrett

Bruschetta med tomat&basilikum

1 skive ristet lyst brød til hver

½ finhakket tomat til hver

litt olje på skiva, litt over tomatbitene

salt på toppen

Rist to brødskiver, hell over noen dråper god olje. Skjær
opp tomaten (på langs og på tvers), legg på, riv 4-5 blader frisk basilikum på
hver skive, litt godt havsalt på toppen.

Godt for magen.

Fisk i hvitløk

500 g seifilet (passe til to)

3-4 ss olje

3-4 fedd hvitløk

salt, pepper

1 dråpe Tabasco eller en bit fersk chili

Skjær opp hvitløken, eventuelt chilibiten, og varm det i olje
i en stekepanne. Ikke brun den, i hvert fall ikke mye. Legg i seifileten og
skru ned varmen. Når den er nesten ferdig skrur du av varmen og trekker panna
av varmen. Resten gjør seg uten varme under.

Tomatsaus med brie

3 fedd hvitløk, hakket

en liten løk i skiver

en plommetomat

olivenolje

salt

en liten bit habanero-chili (små, rynkete og utrolig sterke,
bruk 1×2 cm)

kvernet pepper

4 biter brie

evt fiskekraft fra steking

Fres løken, hvitløken og chilien i oljen. Bruk ganske høy varme
først, deretter skrur du ned og varmer det langsomt til løken er myk. Skru opp varmen igjen og
hiv i tomatene, i skiver. Kok dem til de er most. Ta evt i fiskekraften. Hvis fisken er god smaker kraften også veldig godt.

Smak til med salt. Legg i
osten og kok videre noen minutter til den er smeltet. Servér!

Ganske mektig, det der.

Agurk&løk-salat

Vanlig vinaigrette-dressing: Balsamico-eddik, havsalt,
olivenolje

½ rå løk i tynne skiver (rødløk smaker mest delikat)

noen skiver agurk

Dressingen kan blandes rett i salaten. Smak til så det
balanserer. Ikke for mye av verken salt eller noe annet. Ikke for lite heller…