Lomper, folkens, jeg har snakket om det før, men prøv med noe varmt i. Glem de der pakkene med tortillas, glem taco, åpne en pakke lomper eller lefser og legg i for eksempel

Gårsdagens kjøttkaker, delt i passe biter og tilsatt litt Tabasco (min lunsj i dag)

Stekt løk (stek gjerne langsomt, med smør, salt, pepper, litt paprikapulver)

Stekt sopp (det har jeg prøvd for lenge siden, det var genialt så lenge lompene var rimelig ferske og soppen kom rett fra
panna uten noe annet enn smør og/eller olje, salt og godt med pepper.

Kokte egg fungerte også veldig bra, med smør og salt.

Foreløpig har jeg prøvd dette, og det var godt.

I dag var det best med enkle ting oppi. Prøvde med en blanding av nordnorsk kjøttrull, sopp og løk, men det ble for mye rart.

Men det kan godt hende at det går bedre med blandinger seinere, for her er det muligheter. Har du en mor eller tante som kan bake lefser er det sikkert det aller beste, selv har jeg bare hørt snakk om det.

De såkalt gamle har noen ganger en hel del ufornuftig å si om for eksempel barneoppdragelse eller livet i sin alminnelighet, verden har gått forbi mange av synspunktene deres. Men noen sitter på matoppskrifter som er geniale – eller egentlig er det oftest ikke oppskriftene, men utførelsen som er fantastisk.

I andre sammenhenger er de ikke så gamle. Kos følger som regel med uansett.

Jeg får håpe noen lager lomper eller lefser til meg en gang, eller kanskje jeg skulle prøve selv. Man må vel ikke ha en takke, det går sikkert an med tørr stekepanne.

Snork. Det er seint.