For de som tror at det er skjedd noe med klimaet, at det kan være en idé å redusere CO2-utslippene, og at det dermed kan være en annen god idé å redusere eller endre forbruket, her kommer enda et lite tips:

Stapp avispapir i de våte støvlene. Det var standard metode for å tørke dem når jeg vokste opp, og det er noen fordeler med denne metoden: Man slipper utgiften til en dings som sender varmluft ned i skoene,
strømutgifter til samme, utslipp fra fabrikken som lager dingsen (mest
sannsynlig i Kina), evt. utslipp fra kraft vi bytter til oss fra utlandet om
vinteren, kanskje litt færre norske vassdrag som er…nåja, en smule ødelagt. Hvis man klarer å ordne seg slipper man kanskje til og med å jobbe riktig mye, fordi man ikke trenger riktig mye penger til dingser.

Avisene er jo kjøpt allerede, eventuelt har du kanskje betalt for dem via markedsføringsbudsjettet og prissettingen til en produsent av noe annet du har tatt med hjem fra butikken (hvis det er snakk om reklameaviser fra postkassa).

Kanskje du til og med kan skrive et bittelite innskudd på trimkontoen? Du må sikkert bøye deg litt lenger, ved å stappe avispapiret nedi, istedenfor bare å skru på bryteren. Selv om det ikke koster deg så mange kalorier, koster det deg antagelig et par ganger flere kalorier å gjøre det på denne måten.

For de som tror at det ikke er skjedd noe med klimaet, eller at det ikke er i ferd med å skje noe som er uheldig for naturen, eller for oss, eller som ikke tror at vi har noe særlig med eventuelle klimaendringer å gjøre,
så får dere bare fortsette å gjøre det dere gjør. Jeg tror de tar feil hvis de mener noe av dette stemmer 100%, men jeg har ikke hatt tid til å finne ut hva som er snørr og hva som er barter.

Og til dere som kanskje tror jeg dermed er tilhenger av 100%
naturalhusholdning – så er jeg ikke det. Jeg tror ikke jeg er for 100% av så
veldig mye, men kanskje noen prosent mer naturalhusholdning hadde vært en fordel for naturen, og også for min økonomi. En fordel at hjulene snurrer? Kanskje ikke 100% riktig det heller, kanskje det kommer an på hvilke hjul som snurrer og hva de gjør – også.