1 Smør, olivenolje, Tabasco, pepper, Maldonsalt. Ikke brunet, bare smeltet.

2 Samme, med litt presset sitron oppi.

3 Brunet smør, olivenolje, Tabasco, pepper, forsiktig brunet hvitløk.

4 Samme, med 1 ss grønne, kokte erter, knust i morter og rørt i. Dette var vel nesten den beste av sausene.

5 Frisk oregano kokt forsiktig i smør. Kroppen sa ja!!

6 Oreganosmøret fra nr 5 tilsatt paprikastrimler kokt i smør og salt. Tilsett Tabasco, balsamicoeddik, pepper. Litt av den brunede hvitløken oppi ble litt i overkant. Men det ble ganske godt når det hadde kokt en stund, selv om det ikke kjentes særlig sunt ut. Med noen grønne erter knust oppi ble det interessant igjen, litt sånn chutney-aktig. Smørbasert chutney?? Finnes det?

Nr 2 ble brukt som marinade til reker. Det fungerte fint. En matinteressert ungdom på besøk fra USA syntes det smakte mest smør, men smørsmaken var en god del syrligere enn vanlig, så vi hadde absolutt oppnådd noe.