2 nakkekoteletter
2-3 ss smør
2-3 ss whisky
2-3 ts vanlig sennep
Salt, pepper

Serveres med brød, smør, sennep, pepper, Tabasco

Øl til.

Smelt smøret uten å brune det. Ha i whiskyen og sennepen og
kok det sammen noen minutter. Legg i nakkekotelettene, ha på salt og pepper og
kok videre på dem i 15-20 minutter, til det ikke pipler ut blod. Snu dem noen
ganger så smaken fra sausen kommer inn i kjøttet.

Hell sausen over kotelettene når du serverer.

Det burde ha vært noe grønt til. Erter er nesten alltid godt
tilbehør, synes jeg, men jeg hadde ikke noen erteposer i skapet i går.

Jeg brukte en ordentlig dyr single malt, Macallan, og det
vil sikkert fungere ok med noe billigere, eller med en dyr en med skikkelig
røkt torv-smak, hvis det er det du vil ha. Macallan smaker ikke torv,
den snakker rett fram, som en konjakk, egentlig, bortsett fra at den er en
whisky. Uansett bruker du ikke veldig mye, så det koster deg ikke allverden hvis du først har sånt i huset.

For å motsi meg selv litt, så får du jo i ikke så liten grad ut
det du putter inn. En ikke så god vin eller rent ut sagt en dårlig en hjelper
ikke akkurat til med å få maten god. Selv om detaljene i vin- eller spritsmaken forsvinner, så
vil hovedfølelsen sitte igjen, med mindre man kræsjer den med andre kraftige smaker eller for lang
koketid.