3/4 rød paprika
1 ss godt smør (og jeg mener godt)
2 ss frisk persille
3-4 små tomater
6-7 dråper skikkelig sterk chilisaus
noen dråper klemt ut av en lime
hvit pepper
salt

brød og smør til
kokte egg
et glass whisky, hvis du vil

Smelt smøret og legg i paprikaen, sammen med et godt dryss med hvit pepper. Hakk persillen så smått du gidder, ha i litt salt og limesaft og kok på det i 6-7 min. Del tomatene i biter og kok videre til det er en grov saus.

Hvis du ikke er helt anti-dyremat, altså veganer, så kok et par egg og ha ved siden av. Og som drikke, for folk som er glad i whisky: Det fungerte skikkelig bra, særlig sammen med fettet i sausen. Jeg droppet teen denne gangen, tok det heller etterpå, selv om det var fristende å drikke til, sammen med pepperet. Opplegget med te og pepper begynner å bli en vane.

Grunnen til at det er 3/4 paprika i oppskriften og ikke en hel, er bare at det var det jeg hadde i skapet. Jeg kjøper selvfølgelig inn ting, men bruker som regel det jeg har, og ingenting er bedre enn å bruke opp et eller annet, så man slipper å hive. Bra for lommeboka, og for miljøet. Om det er bra for sultne barn i andre deler av verden tør jeg ikke ta stilling til akkurat nå.

Det er vel ikke noe mål for avfallsbehandlerne å ha mest mulig søppel i systemet heller. Nok som det er, vil jeg tro.