Pizzadeig til én langpanne
Olivenolje
5 fedd hvitløk
Tabasco
Salt
Litt tørket oregano eller andre urter
Pepperoni
Løk
Ost

Fres hvitløken langsomt i oljen sammen med salt, Tabasco, oregano eller lignende. Ta av hvitløken hvis ungene ikke fikser det, ellers kan den sikkert være med. Pensle oljen på deigen på plata, legg på fyll og ost, og i ovnen
med det.

250 grader var maks på den ovnen jeg har nå, og det funker fint. Pass den, da, jeg husker ikke hvor lang tid det tar på den temperaturen, men man bør vel titte inn etter 15-20 minutter. Passe gyllen ost er tegnet, det bør se sånn ut at man har lyst til å spise den. 😉

Pizza uten tomater var veldiggodt. Så slipper man å plages ved tanken på drivhustomater, om det er fornuftig for miljøet eller ikke, og egentlig er jeg litt lei. Hva er egentlig poenget med alle de tomatene man kjøper hele tiden? godt er det ikke. Om vinteren kan man vel egentlig ligge unna, eller?

Synes å huske at det fantes noe pizzalignende, i Frankrike, kanskje, uten tomater, som liksom skulle være forløperen til vanlig pizza. Jeg er ikke helt oppdatert, men mathistorie har pleid å være litt anekdotisk, så hva som kom først vet jeg ikke egentlig.

Godt uansett.