½ blomkålhode
1 plommetomat
½ løk
3 fedd hvitløk
tørket estragon
kvernet pepper
en knivsodd eller tre med skikkelig asiatisk
chilipasta
olje
vann
havsalt

Skjær opp løken og kok den i olje og vann sammen med salt, pepper, estragon og chilipasta til den er middels myk.
Skrell hvitløken og del hvert fedd i to.
Kok blomkålen i saltet vann sammen med hvitløken, til begge er myke.
Skjær vekk stilkfestet, del tomaten i båter og legg den i panna sammen med løken.

Kok videre til det er blitt en saus. Rør av og til. Fyll på litt vann hvis det trengs.
Sil vannet av blomkålen og hvitløken og legg den i panna.
Del blomkålen i passe biter med en sleiv og mos hvitløken. Bland alt godt.
Smak til med salt og eventuelle andre ting fra oppskriften som mangler.

Gårsdagens kveldsmat, ikke så verst. Pass på, hvis du er midt på treet glad i chili har du forsyning for livet med et glass. Ikke la være å kjøpe det, for all del, gå til en asiatisk butikk og finn et eller annet, men det er virkelig fullt av asiatisk raseri, så vær litt forsiktig. Eller, hvis du er over middels glad i det, så for all del, vær uforsiktig.

Det du får i norske butikker er mye svakere, og faktisk ikke halvparten så godt, vil jeg si. ;-))

Eller, hvis du skal gjøre det ordentlig, kjøp deg en morter og lag det selv. Få tak i noen brennende oppskrifter og prøv. Chilipasta, eller som denne het, curry paste, er standardingrediens i mange thairetter. Å bruke morter er gøy og god trim. Kjøp en romslig en av stein som er litt ru inni. Hvis den er helt glatt er det vanskeligere å få knust ting.