2 svinekoteletter (muslimske eller jødiske venner kan jo
bruke lam eller oksekjøtt)
2 fedd hvitløk
2 ss smør (ca)
1 ss olje (i hvert fall så mye)
tørket estragon (1 ts?)
ca 1 dl calvados
salt, pepper

en pakke øko-kikerter
2 ss olje (ca)
salt
rikelig med nykvernet svart pepper

Skrell hvitløken, skjær vekk det ekle i hver ende (der du
ser det) og skjær den i skiver.
Varm den langsomt i fettet sammen med urtene, salt og
pepper.
Når hvitløken er ganske myk legger du i kjøttet, og
fortsetter å varme det på svak varme. Snu kotelettene en gang eller tre
underveis, så hver side av kjøttstykket får hvile litt en gang imellom.
Når kjøttet er akkurat gjennomstekt serverer du. Like før
heller du over en skvett med calvados og lar det koke i panna noen minutter. Jeg prøvde å tenne fyr på, men det var nok for vått oppi der. Hvis du får til å flambere, så pass på at du har plass nok til å holde panna unna kjøkkenviften, og er stø nok til ikke å miste den selv om det brenner godt. Det går fort over.
La uansett sausen koke litt etter at
du har tatt ut kjøttet.
Smak til med salt og pepper.

Varm oljen og en god del drag med pepperkverna i en liten
gryte.
Hell i pakka med kikerter, mesteparten av vannet også.
Ta i litt salt, en klype eller kanskje to.
La det koke til væsken er kokt inn til en liten saus, altså
til den har tyknet litt.

Servér alt sammen på tallerkenen, og hell over saus fra
panna, med calvados og det hele.

Jeg har laget noe lignende før, med whisky.

Jeg må forresten ta meg sammen og gjøre i hvert fall to ting: Tenke mer på sunnhet, og mer på sesong.

En annen sak, geitekjøtt, kjekjøtt, for å være nøyaktig, blir stort sett kastet i Norge, tror jeg. Utrolig tåpelig, på linje med makrell- og soppangst. Fantastisk godt kjøtt, ganske lyst. Jeg har, i likhet med de fleste, liten erfaring, men vet du hvor du får tak i, så sett i gang. Det kan godt hende det ville fungert bra i denne oppskriften. Kortreist og bedre å spise enn å kaste, så lenge man kjøper og spiser mindre av noe annet, da.

Det regner, som vanlig. Fin vinter.