1 tykk bit torskefilet (”loin”)
2-3 ss smør (Bremykt, faktisk, var det jeg hadde)
to klyper tørket salvie
Tabasco (rikelig)
svart pepper (litt)
godt havsalt

1 pakke frosne selskapserter
2 fedd hvitløk
vann
noen klyper godt havsalt
2 knivsodder trøffelhonning

Varm smøret forsiktig i en panne, sammen med salvien, pepperet og chilisausen.
Legg i fisken og la den småputre forsiktig til den er ferdig. Du trenger ikke snu den, men sleng over litt salt når du begynner.

For å finne ut om fisken er ferdig kan du ta en gaffel og stikke i den – den skal gå lett igjennom. Hvis det er motstand er den ikke helt der den skal. Til gjengjeld må den ut av panna med en gang det ikke er motstand
– ellers blir den tørr og ikke så veldig god, og det skjer veldig raskt.

Hvis du har behov for å la den ligge i panna litt til, så ta den litt for tidlig – når du ser at mesteparten av fiskebiten er helt løs og hvit, mens en liten bit på toppen fortsatt har litt gjennomsiktig gråfarge og ikke lar seg
spidde uten at du merker det. Panna har nok varme i seg til at fisken ”koker” videre noen minutter, og i så fall blir akkurat bra.

Denne sausen smakte bittert da den var kommet så langt, så derfor blandet jeg i kraft fra ertene de siste minuttene fisken ble kokt. En god del, kanskje så mye som 3 dl, og det hele kan kokes inn og smakes til, da vil det tykne litt (stopp i tide, når det er akkurat så tykt som en saus du vil spise). Bare bruk en litt stor panne så vannet klarer å fordampe, og pass på ikke å smake til for tidlig. (Hvis det er mye salt i i utgangspunktet får du et problem når det konsentreres.) Men det må smake noe både av ertekraften og den andre.

Ertene:

Kok opp vann i en liten gryte (bare nok til at ertene blir dekket), sammen med salt, og hvitløken, som er skrelt og skåret i skiver. Når det koker legger du i ertene, det kan godt være rett fra posen, og lar det koke
til de er møre, 5 minutter eller noe sånt.

Pass på, det tar ikke lang tid, hvis de blir liggende og putre blir de olivenfargede og ikke så gode. De skal nesten bare tine. Hvis ertene er frosne fra starten av slutter det gjerne å koke, da må du få gryta
så varm igjen at det koker en gang til. Så smaker du på dem og sjekker om de smaker godt og er ordentlig tint.

Dette smaker ikke egentlig trøffel, men bedre enn bare erter og salt, en touch Pinot gris, hvis du husker en hvitvin laget med den druen. Smaken ligner litt.