2 nakkekoteletter
grønne erter
olje
salt, pepper, Tabasco, tørket salvie
hvit asparges

Stekte sjampinjonger – i olje, rikelig med sterk chilisaus og salt

Langsom varme på olje, salvie, salt, pepper og Tabasco, eller rettere sagt Habanero – som er en annen chilitype. Legg i kotelettene og fres videre, ganske langsomt.

Når kotelettene er sånn som du vil ha dem har de avgitt masse kraft, og du kan fylle på litt vann og koke ertene i den, deretter aspargesen. Yummie!

Det er utrolig tidlig vår overalt, og asparges fra Europa har dukket opp. Friske erter er noe jeg alltid har drømt om, og det finnes visst en innvandrerbutikk borte mot Grønlands torg som har det. Jeg må lete den opp.

Kottisene led litt under mangelen på hvitløk, som jeg nesten alltid har sammen med dem i panna for tiden. Men jeg liker kaldt kjøtt som pålegg, så restene kan brukes til lunsj i morgen.

For en gangs skyld fungerte det bra å steke sopp uten smør. Det var én stor sjampinjong jeg delte opp. Den var ganske fersk, og å steke den ganske lite gikk veldig bra, bare akkurat en tynn brun kant og for all del ikke rå inni, det er ikke så godt. Men når den hadde ligget for lenge og hadde fått tykkere stekeskorpe var det ikke like elegant.

Jeg må se å komme meg til sengs før jeg svimer av her jeg sitter.