En del nordmenn har imot pakistanere. Jeg vet ikke helt hvorfor, men uansett burde man kanskje gi ideen om Pakistan en pause i hodet og bytte den ut med India, for det er her tradisjonene deres ligger. Pakistan er en ny konstruksjon, India er gammelt og det er lettere å finne riktige knagger her til ting man liker eller misliker, eller ting som er interessante eller mindre spennende, uansett om det handler om kunst eller levemåte, vaner eller uvaner.

I tillegg burde man vel ikke helt glemme Englands rolle i dette området som i mange andre. Jeg vet ikke om noen har prøvd å finne det ut, men den høflighetsfrasen «bare hyggelig» som har spredd seg i offentligheten de siste årene tror jeg vi kan takke ett eller flere av innvandrermiljøene for, og i siste ende kanskje engelskmennene. Det ville ikke forbause meg om den originalt stammer fra «you’re welcome», den befinner seg i hvert fall på samme sted i samtalen.

Når nå den oppsto, og hvor.