Limonade?

Tja, det er vel ikke så verst, det som lages for tiden, men hvorfor prøve å finne opp en tradisjon med et fancy navn når den allerede finnes med et vanlig? Her er sitronsaft som moren min alltid lagde om sommeren. Hun hadde mange vanskelige sider, men dette var ikke en av dem.

½ presset sitron
1 ss sukker
ca ¾ l vann (ikke sitér meg for nøye på vannmengde, jeg hadde ikke noe annet å måle med enn en juice-papp)

evt.

1 ss sukker
ca ½ l vann
½ presset lime

Press en halv lime eller sitron i muggen, hell i vannet og rør inn sukkeret med en skje. Jeg syntes det ble en touch kvalmt med lime, men kanskje det bare er meg som er litt rar i kveld. Sitron går i hvert fall fint.

De som produserer profesjonelt og selger såkalt limonade på kafeer eller i butikk må antagelig gjøre noe for å få det til å holde seg, for det smaker alltid litt av sitronsyre (tror jeg det må være), og av og til går smaken riktig mot vaskemiddel av et slag jeg ikke kan huske hva heter. Ikke helt ok, synes jeg.

Dette er pling naturlig, selv om det jo ikke nødvendigvis er så veldig kortreist, det varierer kanskje.
Prøv ut mengde sukker og vann selv.

Min huslege, Maurice Mességué, fransk urtemann som allerede har vært død i en god del år, sier at lime virker rensende. For å få til det bør man nok droppe sukkeret. Vann med bare litt presset lime eller sitron er jo også godt, synes jeg.

Sorry, jeg burde ikke, men altså:

http://www.amazon.co.uk/Health-Secrets-Plants-Maurice-Messegue/dp/0330263439/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1407192147&sr=8-1&keywords=maurice+messegué

Jeg bruker ham ofte, mange tips som jeg tror (synes) virker. Jeg har nevnt det før, men salvie i maten bruker jeg når ungene er snufsete. Jeg sier det til dem også, så de kan prøve selv når de blir store nok til å ta ansvar for sin egen helse. Det smaker bra også.

Urtemedisin til hjemmebruk tar gjerne litt lengre tid enn piller, man må gjerne holde på noen uker for å rydde litt i småtteri som måtte melde seg. Normalt holder jeg på hele tiden med ting jeg synes jeg trenger. Oregano, frisk persille, selvfølgelig, estragon. Chili fresher opp mitt system, synes jeg, og vanlig hvitløk er alltid for hånden. Mynte til te i perioder. Orientalske krydder har jeg ikke prøvd ut til sånn barfotmedisin, men jeg vet det finnes mange ting i for eksempel indisk kultur som har med mat og helse å gjøre.