Jeg synes jeg har hørt snakk om trøfler og egg, og det stemmer sikkert bra. Men kantareller er ikke særlig langt unna, kanskje egentlig like godt. Man kan jo godt tømme lommeboka hvis man får tak i og vil ha trøfler, men det er vel egentlig ikke nødvendig.

Enkelt og ikke vanskelig:

1 egg
To never kantareller (eller noe sånt)
2-3 ss smør (du får vurdere selv)
Noen skiver parmesan (eller hvorfor ikke noe av den nye
norske osten som finnes, mye godt der)
Godt salt
Kvernet pepper

Stek et egg på langsom varme i ganske mye smør.
Legg i ferske kantareller, ha på salt og pepper, og stek dem som vanlig, det vil si noen minutter til de ikke er harde lenger. Smak på en bit, de skal være saftige og gode. Er de det, er de ferdige. (Pass på å børste soppen først, den du kjøper er ofte full av sand.)

Bland alt, også osten, så det blir en eggerøreaffære med sopp. Stek forsiktig til osten er smeltet.

Et glass vin til hadde nok vært best, men jeg hadde bare øl. Jeg overlevde det også.

Men det stemmer veldig bra med soppsmak på egget, det er genialt, og man trenger ikke fly til
Frankrike for å oppleve det.

Jeg gleder meg til å prøve noe annen sopp også.