Mat i Istanbul? Sikkert. Bulgur, kebab, antagelig litt mer ordentlig enn her hjemme, eller i hvert fall annerledes. Lammekjøtt, som i Hellas, kanskje. Tomater, faktisk rå tomater i salaten, som jeg vanligvis ikke liker noe særlig. Jeg aner ikke hva de gjør med dem eller hva slags sorter de bruker, men de smaker som regel ikke flaut eller feil, de jeg får her i Oslo, i hvert fall. Tvert imot, de smaker skikkelig bra, jeg vil si, for meg, interessant.

Litt språk får man vel også lære seg. Ikke enkelt i land utenfor latinske eller germanske språkområder, hvor man ikke har en eneste gammel knagg å henge nye ord på. Sist jeg nesten ikke hadde noe ordforråd etter et besøk var Litauen. Nesten umulig å huske noe, i hvert fall på tre dager.

Men som sagt, en dag tror jeg at jeg tar toget til Istanbul.