Fremskrittspartiets minuttadministrasjon har gjeninnført politiets bevæpningsregime. Jeg synes ikke det virker hensiktsmessig.

Det er vanskelig å se noen uoverstigelige problemer når det gjelder normal kontakt mellom nordmenn og utlendinger i dagens situasjon, og
jeg skjønner i det hele tatt ikke hva dette tiltaket skal avhjelpe. Flyktningene fra Syria vil kunne bli en belastning til å begynne med, inntil vi blir vant med hverandre. Vi får håpe vi er forberedt, også ved å skjønne at terrorist og muslim ikke er det samme, i mange tilfeller tvert imot.

Hittil har bevæpningen av politiet bl.a. ført til noen skarpe skudd i lufta og en nedskyting av en somalisk kvinne, i en situasjon som ikke virker entydig beskrevet. Selv om det ikke har vært mange alvorlige hendelser, er det ikke en normal ting i norsk offentlighet at en innbygger skytes ned av politiet.

Denne gjeninnføringen av ladd pistol på hofta – ja, det er jo det det er – vil også kunne føre til økt avstand mellom myndighetene og store deler av befolkningen, både de som er utenlandske, norske og de som er utenlandske og norske.