Litt vel grove generaliseringer nærmer seg mainstream:
http://nordnorskdebatt.no/article/litt-brutal-integrering

Jeg synes det er fair at man sier ting til venner – dem kan man jo som kjent si mye til uten at det går galt. Det er greit å ta diskusjoner offentlig også, men for stormaskede generaliseringer er ikke ok. ”Islam”? Jeg er en religiøs person, kristen, katolikk, men vil helst ikke identifiseres med kreasjonisme og andre, for meg merkelige utvekster av religion og uvitenhet, heller ikke aggressive utspill innenfor ”min religion” eller andre. Ellers finner jeg meg i det meste av diskusjonstemaer fra ikke-religiøse, mye er også interessant, men hvis tonen blir for krass om ting som er personlige reagerer jeg. Det skjer i grunnen ikke ofte, litt oppmerksomhet rundt ens religion er som regel bare behagelig.

Kjenner du noen muslimer? Jeg regner med du diskuterer ting med dem privat også, da, i så fall.