4×15 cm kålrabi 😉
½ løk
½ rød chili
Litt tørket salvie og rosmarin
1/2 ts fransk sennep
1/2 ts honning
1-2 ss smør
olivenolje
solsikkeolje
litt vann
havsalt
svart pepper

Finhakk løken. Knus urtene i en morter, det får ut smaken bedre. Skjær chilien i biter. Skjær kålrabien i fingertykke stenger.

Varm smøret sammen med oljen. Fres urtene i fettet et minutt eller to. Legg i løken og chilien og varm det til det er ganske mykt, 5-6 min. Ha i litt vann, bland godt og legg i kålrabien.

Kok det under lokk til kålrabien er myk. Skru av varmen, men la panna stå på plata 5-10 min. så kraften trekker inn i kålrabibitene og gir dem mere smak.

Jeg spiste det bare sånn, og kokt pasta med olje som en liten forrett. Men litt brød til hadde sikkert vært godt. Noe mer kraft gjør seg også til kålrabi. Jeg kokte rogn oppi noe som ligner på dette her om dagen, og kålrabien fikk en knallgod smak av kraften fra rogna. Men jeg var ikke helt fornøyd med smaken på den, altså rogna, så jeg lot ideen ligge litt. Vi får se.

Pastafasonger er forresten en morsom genre hvis man gidder å sjekke betydningen av alle de italienske navnene som står på pakkene i butikken. Den fasongen jeg hadde i skapet het lumaconi, som i følge min ordbok betyr somlekopp, sikkert avledet av snegl, lumaca, siden de ligner på snegler. Hvis ikke du kjøper den forklaringen får du finne en italiener og spørre om han vet hva navnet kommer av. Det kunne vært gøy.

Englehår var en annen type vi spiste en god del av for en stund siden…ikke helt det samme som englebæsj.

Du vet vel hva det er?