2 sjampinjonger
1 egg
smør, salt, pepper

Sopp og egg er glimrende sammen, og selv om jeg tror den berømte kombinasjonen er med trøfler, fungerer all annen sopp. Trøfler har vært i min munn bare noen få ganger, i Italia. Det er godt, men det er annen sopp også.

Frokost, lunsj eller nattmat – alt funker. Skjær soppen så tynt du vil ha den (veldig tynne skiver kan være kjempegodt, særlig hvis soppen er ordentlig fersk). Stek den som du har lyst til å ha den. Det bør ikke være alt for mye smør – en sopp er som en svamp. Men litt må det til, og smøret skal
varmes til det skummer og skummet begynner å legge seg. Så steker du soppen noen få minutter så passe brun som du vil.

Når soppen er ferdig kræsjer du egget i, og rører, som i eggerøre. Pisk gjerne egget først, men du er ikke nødt.

Kvernet pepper over.

Te, øl eller vin til – alt kler den fleksible.