Billig…ikke akkurat luksus, men allikevel:

Det der halve brødet som du ikke får spist opp: Hvis du ser at det ikke kommer til å skje tar du det ut av posen og legger det til tørk, ganske enkelt, da mugner det ikke. (Du sjekker ved å lukte på det, muggsopp lukter ganske karakteristisk og guffent.)

Det smaker i grunnen best med brødsmuler som panering, real food, ingen vits i å lete opp de der pakkene med knust kavring hvis de fortsatt finnes i butikkene.

Skjær med brødkniven som om du skulle skjære skiver, men skjær så tynt at det tørre, sprø brødet blir til smuler isteden. Pisk et egg i en skål, snu fiskebitene i egget, vend dem i haugen med brødsmuler.

Varm smøret i panna til det er begynt å bli brunt, legg i fiskebitene og skru ned varmen. Litt forsiktig når du legger dem i og når du snur dem, så ikke all gugga lander for seg selv i smøret. Prøv å snu dem bare én gang, så detter de ikke fra hverandre, eller i hvert fall, vær forsiktig, hvis du vil ha hele biter, da.

Sprø overflate får du på noen få minutter på denne måten, og selve fisken trenger noen minutter til, litt avhengig av hvor store du skjærer dem.

Stikk en gaffel igjennom biten – hvis den går friksjonsfritt igjennom er fisken ferdig, og da må du ta den med en gang. Hvis det er motstand skal den ha litt mer tid, bare litt. Tørrstekt er ikke godt.

Vanligvis tar man salt & pepper i paneringen, men det går an å ha ting i egget også. Urter og chilisaus går også fint.

Resten av egget steker du til slutt som en liten omelett. Smaker bra med det du har hatt oppi av tilsetninger. Jeg tok i litt chili, som vanlig, ikke dumt.

Jeg rakk ikke å koke teen i tide, så den kom etter maten. Men jeg tror det ville ha funket bra til. Et glass vann med lime er alltid fresht hvis man ikke har noe annet.

Og akkurat riktig alternativ til fiskepinner.

Redigert etter at teksten er lagt ut.