Min latskap driver meg til lettvintheter som allikevel smaker bra. Noen ganger er det vanskelig å vite om maten er europeisk med orientalsk innslag eller omvendt.

Altså, én porsjon:

En liten neve grønne bønner

Hvitløkspasta:

1 hvitløk uten fedd
en klype paprikapulver
10-12 pepperkorn (hele, da)
noen få tørkede chilifrø (hvis de er skikkelig sterke)
en klype oregano
½ ss smør
1-2 ss solsikkeolje
1 ss crème fraiche

Kok bønnene 5 min. i en liten gryte med lett saltet vann. Ta dem opp og legg dem til side.

Kok inn kraften til omtrent det halve. Bruk halvparten av den til å spe hvitløkspastaen etterpå.

Finhakk hvitløken så den er lettere å knuse. Lag krydderpasta i en morter eller bruk hvitløken finhakket, lag altså en blanding av hvitløk, knuste pepperkorn, oregano og chilifrø.

Varm smøret og oljen. Ha i pastaen og fres det noen minutter. Pass på at hvitløken ikke blir for mye stekt. Bland i crème fraiche’n.

Legg i bønnene og varm dem noen minutter. Skru av plata og la dem ligge oppi noen minutter.

Hell i den innkokte grønnsakskraften. Kok videre på alt i noen minutter til. Ta ut bønnene så de ikke blir for myke. Kok videre til suppa er passe kraftig og det ikke smaker for rått av hvitløken. Ha i litt ekstra vann hvis suppa blir for salt eller hvitløken trenger litt ekstra koketid.

Server i en skål med bønnene oppi.