1 ss smør
1 ss solsikkeolje
½ ts thai-chiliolje
Nykvernet pepper
En klype salt
1 liten løk, skåret i skiver

3 egg
En klype havsalt i eggene også

Skrell løken og skjær den i tynne skiver.

Varm fettet, saltet og pepperet på middels varme og legg i løken. Varm den langsomt på middels svak varme til den er ordentlig myk. Hvis du vil, skrur du opp varmen noe av tiden og bruner den litt.

Visp eggene for hånd og hell dem i panna. Fortsett å varme på omeletten til eggeblandingen er i hvert fall stekt 2/3 opp til toppen. Legg den forsiktig dobbelt, og stek videre en liten stund. Servér når den er gyllen og eggeblandingen er sånn som du vil ha den. Den kan være litt suppete eller helt stiv.

Drøyer du for lenge faller den sammen (hvis du har klart å få den luftig) og blir mindre interessant.

Denne krever litt lengre tid og litt mindre varme enn en rett frem-omelett med bare egg og salt og smør. Sjekk forsiktig med stekespaden fra tid til annen – hvis den viser tegn til å bli mørkebrun, må du skru ned varmen med en gang eller få den ut av panna.

Hvis den er spiselig spiser du den, hvis den fortsatt er for flytende på toppen tar du litt ekstra smør i den samme eller en annen panne, snur omeletten og steker den ferdig på den andre siden.

Resultatet blir i så fall kræsjomelett, som ikke er like elegant, men kanskje like godt.

Ikke gå fra den, du må passe den hele tiden. Det er en del fett i oppskriften, så dette er faktisk en middagsrett i seg selv hvis du ikke er alt for sulten. Fettet forsvinner inn i omeletten og gir skikkelig god smak.