Jeg har irritert meg mye over Fremskrittspartiet i årenes løp. Men det skal sies at en del av problemet med dem rett og slett er mangel på kommunikasjon.

Jeg tror jeg har sagt det før, men Oslo har et problem når det gjelder å lytte til synspunkter som ikke er helt velformulerte. Det kan gjelde mange ting, hvis man kommer med halvferdig eller uferdig materiale av et eller annet slag til rett (eller skal vi si feil) person, blir det rett og slett drept, på grunn av formen, og innholdet blir egentlig ikke vurdert. Selvfølgelig gjelder det ikke alle i Oslo, men riktig språk og forståelse av spilleregler var egentlig alltid en nøkkel til å lykkes i byen. Og det gjaldt ikke bare de formelle reglene, de uformelle var vel så viktige.

Hvis man er av den rette sorten lytter man og leser mellom linjene, men det har vært tydelig at det i dette tilfellet har det vært vanskelig for mange, inkludert meg selv. FrP har fra starten av vært provoserende og prøvd å tråkke på ømme tær, og dermed har mange lukket ørene.

FrP på sin side har også et problem med å lytte, men fra den folkelige enden. Det er også vanskelig å forstå deres verden utenfra.

Men enkelte poenger er så enkle at jeg er sikker på at de lett kunne latt seg innarbeide i det samfunnet vi en gang levde i.

Alle de småtingene som de blir gjort narr av for er jo helt ubetydelige ting. Lakrispiper og segways er ikke en gang verdt å nevne, det er plukk i en stor verden. Men FrP later til å tro at alle idiotiske regler som hadde blitt liggende i støvet ble fulgt. Sånne ting viser hvor langt fra systemene de har levd, og hvor lite de visste om de offentlige systemene de nå gjør alt mulig rart med. Det skulle vært interessant å høre deres reaksjoner nå som
de sitter midt i alle smørøyer. Jeg lurer, det gjør jeg virkelig.