3 middels store brune sjampinjonger
2-3 ss smør
3 fedd hvitløk
et par klyper salt
litt spansk paprikapulver, av røkt paprika
2-3 knivsodder spisskarve
hvit pepper
sort pepper
noen dråper Tabascosaus
1 skive Leksands knekkebrød, normalt stekt (eller, selvsagt, noe annet godt)
Smør på knekkebrødet

Soppen deles i ca. 5×5 mm biter, behold lengden på soppen. Hvitløken kuttes brunoise (bittesmå terninger).

Varm smøret til det skummer. Legg i hvitløken og skru ned varmen. Varm forsiktig på den til den er myk, men ikke for brun, i hvert fall. Ha i salt og krydder.

Ha i soppen, og skru varmen ned på laveste nivå. Varm det forsiktig i ca. 10 min., ikke med så mye varme at hvitløken brunes, og ikke så lenge at soppen blir helt innbakt i fettet, hvis du skjønner hva jeg mener.

Hele greia skal være fresh og middels spicy, og soppen skal fortsatt være litt myk inni.

For de som mangler tilgang på noe så uvanlig som pulver av røkt paprika, anbefaler jeg improvisasjon. Man kan jo i grunnen bare bruke vanlig paprikapulver og litt ekstra Tabasco, de spanske greiene er litt sterke. Bare litt.

Man må selvfølgelig ikke bruke Leksands knekkebrød heller, men hvis man finner det, er det ganske god mat, synes jeg.

Kos deg!