Jeg vet ikke om dette kan passere som en saus, men det ble ganske godt. Vi stekte to hele kyllinger i går kveld, og den ene ble temmelig etter min smak, skikkelig saftig. Den var tildels rosa, men hadde ikke ustekte partier, sånn som det noen ganger blir.

Noen av gjestene fylte godt etter i krokene…deilig å se for en amatørkokk. Proffene reagerer heller ikke annerledes, det jeg har sett av dem.

kyllingrester
smør
Tabascosaus
estragon, godt knust i morter
noen dråper rødvinseddik
1 hvitløksfedd
salt

Skjær hvitløksfeddet i skiver og varm det i smøret som vanlig. Hiv opp i resten av krydderstashet. Skjær av noen biter av kyllingen, så mye du trenger, og varm det i den lille sausen.

Når man varmer rester regner man med at det ikke er helt så nystekt som dagen før, så litt tørt kyllingbryst kompenseres ved å la det surre i sausen, så kjøttet blir saftig på den måten. Ikke la det ligge og koke alt for lenge, det kan ende litt for bomullsaktig.