Det var det vanlige stashet når det er tomt i skapet eller jeg ikke gidder noe annet. Olje, hvitløk, urter, spaghetti. Men så lå det en halv lime der, som jeg tenkte kanskje fortsatt kunne brukes til noe, og starten var skikkelig ille, det var alt for mye lime, skikkelig surt.

Men litt honning som balanse, litt ekstra salt for å kompensere for det søte, balanse på et høyere nivå, som onkelen min ville sagt med et flir.

Oppskrift:

spaghetti
olivenolje
havsalt
Tabascosaus
tørket estragon, salvie, rosmarin.
3 store hvitløksfedd
Noen dråper lime
honning (1/2-1 ts)

Knus urtene i en kryddermorter hvis det er nødvendig. Del hvert hvitløksfedd i tre på langs, så du får ut smaken, men ikke får med selve hvitløken i den lille sausen. Bruk den til noe annet.

Varm hvitløken forsiktig i oljen sammen med alt det andre, i hvert fall fem minutter så du får litt ut av den, smak og næring. Sterk varme først, så svak. pass på at den ikke blir brun eller i hvert fall ikke brent. Ta den ut og legg den et annet sted.

Kok spaghettien samtidig.

Til slutt blander du spaghettien godt i oljen.

Bon appétit!