Noen skiver loff, skåret i striper
smør
dijonnaise
salt
peanøtter

Noe enkelt igjen – peanøtt til skiva, uten peanøttsmør-kliss.

Bare skjær loffskivene i tre biter, for eksempel, eller fire, smør dem og spis greiene sammen med peanøtter.

À la dijonnaise, sier mitt lokale Larousse matleksikon (oversatt til engelsk), er forskjellige retter som ganske riktig er smakssatt med sennep (de salte rettene) eller med solbær (søte ting). Sennepen kan jo i så fall gjerne være fra Dijon.

Det man kjøper i butikken som Dijonnaise skal vel kanskje forestille en blanding av majones og sennep, men den kremete konsistensen er nok laget på en annen måte, for det er ikke egg i. Olje og eddik og sennep finnes. Det smaker akkurat så godt, synes jeg, at det forsvinner så fort, så jeg har tenkt at man kanskje heller skulle blande selv, hele veien opp fra grunnen av, som man sier…

Den oppskriften på dijonnaise-saus som står i Larousse er med hardkokte eggeplommer, olje, og sennep.

Vi får se, kanskje jeg gjør det en dag.