Et forslag fra Institutt for begrepstømming.

Dagens ord er incitament. I praksis betyr det rett og slett motivasjon, men det fungerer tildekkende og lukter litt av noen nokså gamle fløyelsgardiner som det foregår noe bak vi ikke vet hva er. Man føler seg tatt inn i en kultur som mange tror de ikke har adgang til eller oversikt over, noe som vel dessverre tildels er sant.

Ordet har en aldri så liten touch av penger ved seg, som mange av oss har litt for lite kunnskap om. Den som eier ordet eier også litt av vår motivasjon, det antydes at penger er det vi egentlig vil ha.

Jeg for min del foretrekker det jeg kan kjøpe for dem, pluss alt jeg får gratis av mennesker når de er i godlunet. Jeg fikk akkurat et smil fra nabobordet.

(Jeg vet ikke om Institutt for begrepstømming fortsatt finnes – det var en spalte i et eller annet tidsskrift jeg leste en gang. Hvis det gjør det, er det nå opprettet en liten filial, her.)