Rosenkål renses ved å skjære av noen millimeter av stilken, og ta vekk blader som er visne. Har du lyst til å spise det? er et greit kontrollspørsmål hvis man har bare litt erfaring med sånt. Hvis noe ser uappetittlig ut kan man som regel hive det. Bruk en liten kniv til stilkene, og fingrene til å plukke vekk blader som ikke er ok.

Noen ganger går flekker innover gjennom flere lag, uten at hele blader er ødelagt. Da kan man skjære av en bit, minst mulig.

Den skal ikke koke lenge. Om den er ferdig eller ikke kan man sjekke med en spiss kniv. Den skal gå inn nokså lett, men da bør man også ta dem med en gang.

Man kan gjøre mange ting med rosenkål også. Hvis man først liker den lille rakkeren smaker den absolutt godt kokt, rett og slett, men man kan også varme den i smør etter koking, eventuelt sammen med parmesan eller annen ost. Stuing finnes også, for eksempel sammen med erter, og sikkert et mylder av andre ting.

Den med smøret og osten er en italiensk metode, hvis man må begrunne eller slåss for den.