To andre kjøttkakeoppskrifter:

Numero uno:
Kjøttdeig, egg, brødterninger
3 klyper tørket salvie
1 klype tørket rosmarin
1-2 ss smør til varming
1/2 middels stor løk
ett stort hvitløksfedd
litt Maldonsalt
Tellicherry-pepper, 8-9 drag med kverna

Saus:
sopp
løk i 1×1 cm biter
smør
1-2 ss rømme eller crème fraiche, vann
thai-chilisaus

Numero due:
Kjøttdeig etc.
hvitløk, finhakket eller knust
litt salt
olivenolje
rapsolje
smør
estragon
paprika
salt

Saus:
finhakket sopp
løk, i 1×1 cm biter
smør
(Tellicherry-)pepper
tørket salvie
ca 1 dl vann
rømme eller crème fraiche

Stek soppen og løken, bland i vann, kok litt, tilsett rømme eller (helst) crème fraiche, kok litt til.

Løk og hvitløk som skal i kjøttdeigen må varmes før du tar det i.

Kjøttkakene koker med når de er ferdig stekt, i begge tilfeller.

Du må selvfølgelig ikke bruke Tellicherry-pepper og Maldonsalt, men det smaker godt. Enda bedre, kanskje, om du tar det over når alt er ferdig. Pepperet, da, ekstra salt er vel ingen vits.

Som sagt, ett egg til en pakke kjøttdeig.