Hijab er et skaut, et tørkle. Litt mer tilknappet enn det “norske” skautet jeg husker fra min barndom, men et stort tørkle. Norske kvinner er ferdige med å gå i skaut (eh…kanskje ikke alle, jeg synes jeg har sett det på gammeldags manér for ikke så lenge siden) – og en del andre i verden er tydeligvis ikke ferdige med det. En haug muslimer gjør det. Ikke alle. Og vel en del andre også. Verden er ganske stor, den har sine sider.

Hva er problemet med det der tørkleet? Jeg skjønner problemet når ansiktet blir dekket, det føler jeg også er ubehagelig. Men det forekommer så sjeldent her at man egentlig kan ta det nokså med ro foreløpig.

Det er ikke lov for en som eier en butikk å nekte en kunde å handle hos ham, henne, med mindre vedkommende er så plagsom, full eller et eller annet, at politiet må ta hånd om ham.

Det er faktisk norsk lov, sånn omtrent, og vel en av de fornuftige. Ikke noe mer komplisert enn det.

Hun frisøren har ikke tenkt så langt, virker det som, og hvis hun faktisk la ut det der om Per Inge Torkelsen… Mange skjønner ikke rekkevidden av nettet. Å si sånt over en øl eller en kaffe, det skjer jo, selv om det er litt på trynet, men å si det på Facebook – vel, vi har alle redaktøransvar i dag, enten vi vil eller ikke. Jeg vet ikke helt hvordan vi skal ordne opp i det, men vi må finne ut av det også. Du sier det til…i prinsippet alle.

Hvor mange norsk-pakistanske jenter bruker hijab? Mange gjør det i hvert fall ikke. Hvor mange tror du er igjen – blant alle – om noen år?

Vi blir vel påvirket av hverandre.