4-5 ss vanlig strøsukker
Marshmallows

Smelt sukkeret i en stekepanne på middels til høy varme. Ikke ta for lite sukker, da svir det seg lettere, og du har mindre å dyppe i.

Stå klar med en stekespade, gjerne av tre, og rør hele tiden.

Etter noen minutter begynner sukkeret å se ut som om det er fuktig, det danner seg nokså harde klumper. Fortsett å røre sånn at alt sammen smelter og blir en jevn “sirup”.

Etter noen minutter til er det lysebrunt og flytende. Hvis det begynner å ryke av sukkeret må du skynde deg å ta det av plata, da er det i ferd med å brenne seg.

Når du tar det av plata størkner det nokså raskt, så skynd deg med resten:

Sett en marshmallow fast på en gaffel og dypp den raskt i sukkeret. Ha en tallerken klar til å legge den på. Det skal ikke så mye til for å gjøre en marshmallow flytende, og det kan jo også være et poeng. Pass på at de ikke klistrer seg alt for mye i hverandre.

Det er også litt jobb å få den av gaffelen, siden hele greia er klissete og varm og du har litt dårlig tid.

Ha en haug med gafler klare, og vær gjerne flere rundt komfyren.

For all del, ikke noe vann i panna før alt sammen er størknet og kaldt, etter at dere er ferdige med alt sammen. Det spruter til alle kanter og er supervarmt.

Du vil mest sannsynlig ha en smak som er litt brent, brunet, med lysebrun farge på knekken, men virkelig svidd sukker smaker ikke noe særlig bra. Så pass på å ta det av varmen i tide.

Smeltet sukker er også sykt varmt, så hvis du brenner deg én gang gjør du det sikkert ikke to ganger…

Jeg har ikke prøvd, men jeg kan tenke meg at vaniljeis til ville være godt. Kanskje kanel på også. Dette er ganske søtt.