Når det gjelder innvandring og flyktninger, er jeg enig med FrP i at vi kan diskutere antall.

Det er åpenbart at en stor del av befolkningen har så store problemer med å forholde seg til fremmede kulturer, så vi er nødt til å gi dem litt tid. Jeg har ikke noe ønske om å utslette norsk kultur, og jeg mener den finnes, selv om det ikke er helt enkelt å si nøyaktig hva den er. Den der geitost-lørdagsgrøt-søndagsturgreia forlot jeg for mange år siden, og jeg har registrert riktig mange varianter av norsk kultur blant kjente og ukjente, med moderne og tradisjonelle elementer ofte i god blanding.

Norsk kultur har dessuten alltid har vært temmelig oppdelt etter geografi og andre ting, også på de gamle måtene. Språket dekker tildels over forskjellene, men hvis man graver bare litt under overflaten, vil man finne ut at for eksempel plukkfisk og fiskegrateng ikke nødvendigvis er helt den samme tingen, varierende blant annet med hvor man kommer fra.

I mellomtiden kan jo det norske folk ta en tur hit til Oslo og slå av en prat med oss som bor her, hvis de tør. Faktisk er ikke folk her generelt ute etter lommeboka di, selv ikke de som er litt mørkere i lèten enn meg selv. Normalt oppfører folk seg ok.