Når det gjelder bevoktningen av Oslo og alle de forskjellige typer vaktmannskap eller hva man skal kalle det…

Jeg hadde glemt et par ting – det finnes politihester, som fra tid til annen klikk-klakker forbi vinduet mitt på Grünerløkka. Jeg er litt usikker på hva de er til for tiden, men jeg har litt dårlige minner fra min tid som miljøaktivist. De ble den gangen også brukt til å fjerne demonstranter fra gata, i tillegg til andre eventuelle oppgaver. Jeg hadde som vanlig overlevelsesinstinktet tilkoblet og holdt meg unna arrestasjoner og i det hele tatt frontlinjen, men jeg husker en demonstrasjon arrangert av Trafikkaksjonen hvor de som deltok ble pent og pyntelig flyttet vekk fra gaten av noen politimenn eller -damer til hest. Så jeg har ikke de beste følelsene for dem.

Som prikken over i’en flyr det et politihelikopter over byen nokså ofte, kanskje hver dag, jeg har vent meg til det også og legger nesten ikke merke til det lenger.