Å høre Sylvi Listhaug snakke om administrasjonen av flyktninger er like underholdende som å høre tidligere “justisminister” Anders Anundsen uttale ordet “læring”.

Hun fikk i Stortinget i går spørsmål, jeg tror fra KrF, om hva hun skulle gjøre med oktoberbarna, og svarte med en opplisting av nokså tomme begreper om administrasjon i sin alminnelighet, sånn som en som ikke vet noe om administrasjon ville gjøre når hun måtte si noe om det allikevel.

Det lignet altså på en sånn disposisjon man kan finne på å sette opp når man ikke har hverken utdanning eller erfaring i en jobb, er helt fersk og egentlig ikke har peiling, og er nødt til å gå løs på oppgavene allikevel.

“Det kommer til å ta tid, for det er vanskelig å finne ut hva dere, altså Stortinget, vil” var ellers hennes svar. Planen hennes var å snakke med hver enkelt partigruppe, av de som hadde stemt for det siste vedtaket om oktoberbarna. Uten at jeg kjenner rutinene på Stortinget, hørtes det for meg litt ut som et opplegg for dealing.

Vi driver voksenopplæring på usedvanlig høyt nivå, med elever som er helt kunnskapsløse.