3/4 boks grønne erter
3-4 ss smør
1 løk
Tabascosaus (rikelig)
et par teskjeer honning
salt
svart pepper
estragon
salvie
et par dl pils
tilsvarende mengde vann

2 egg

Hardkok eggene.

Smelt smøret sammen med urter og krydder. Surr løken på middels svak varme til den er temmelig myk, klar til å moses. Knus den med et
dertil egnet redskap oppi panna, eller ta den ut og bruk en stavmikser.

Ha i ølet og vannet før honningen viser tegn til å bli brent. Bruk nesa eller smak på sausen. Det skjer nokså lett, så ikke vent for lenge med å ha i noe vått.

Hell i ertene og kraften fra boksen, og la det putre litt til, kanskje 5-10 min. Har du en vid panne vil væsken reduseres litt og det hele ende som en slags stuing, med løken som “jevning”.

Ha i de kokte eggene, varm litt på
dem hvis du vil og servér.

Regelen er visst at at øl må i gryta
helt til slutt hvis det ikke skal bli bittert, men jeg synes i denne
sammenhengen ikke jeg merket noe ubehagelig.

Dette skal smake mye av erter, på grunn av kraften, søtt fra løken og honningen og hot fra Tabascosausen.

Redigert etter publisering.