Jeg var i Gøteborg nylig, og så tilfeldig en arrestasjon, av en utlending, en mann som kanskje kunne være fra Tyrkia, Kazakhstan, Iran…hva vet jeg. To politimenn måtte bruke nokså mange krefter på å holde ham, men det som virkelig fikk meg til å reagere var at den ene politimannen pisket ham på baksiden av beina med en lang dings, for meg så det ut som…ja, en slags pisk, et litt langt spanskrør av plast eller metall.

Jeg orket ikke se på, jeg rømte inn i toget, jeg skulle videre til Stockholm.

Jeg vil virkelig ikke snakke ned Sverige, jeg blir mer og mer glad i alt mulig her jo flere ganger jeg besøker disse byene, men dette er jo kanskje også en bit av virkeligheten som mangler når man diskuterer “svenske tilstander”. Hvordan føles en sånn behandling for…ja, en innvandrerbefolkning? For allerede integrerte? For oss andre?