1 egg
1 liten bit laks (så stor som et egg eller litt mere)
havsalt
kvernet pepper
Tabascosaus
litt grønn olivenpasta (jeg snakker ikke om spaghetti, men
om sånne ting du kjøper på glass)
litt honning
en god del smør (kanskje 2 ss)

Skjær fisken i biter.

Varm smøret sammen med Tabascoen, salt og pepper, til det skummer, og legg i fisken.

Stek fisken sånn som du vil ha den. Jeg foretrekker som regel at den er litt rå inni, og uansett vil den varmes litt videre både hvis du tar av panna og lar den ligge der (mye) og hvis du tar den ut og legger den på en tallerken (mindre, men fortsatt noe).

Slå i egget og stek det som eggerøre sammen med fisken.

Eller skal man bare kalle det kræsja egg, det er jo ikke pisket, eller du kan
selvfølgelig gjøre det først hvis du vil, røre egget i en skål, altså, før du
tar det oppi.

Hvis du vil ha stekt fisk virkelig på balansepunktet tar du den ut av panna når den fortsatt har en liten rå flekk inni. Hvis den er skikkelig
varm vil den fortsette å “koke” litt, som sagt, selv på tallerkenen. Du kan skjære over en bit og sjekke før du tar den, og etterhvert har du erfaring og vet omtrent når den er sånn. Her blir den jo stekt både litt alene og litt sammen med egget, så du får prøve å beregne.

Honningen tar du i helt til sist, det svir seg lett i panna. Bare stikk en ren gaffel lett oppi honningboksen, kanskje en cm, og rør den i, altså honningen.

Godt sammen med chili.

Smak til, da, med salt og pepper. Start med litt mindre enn du tror er nødvendig, sjekk og ta eventuelt litt til. Sånn kan du holde på med en rett til den imponerer noen.

Kos deg!