Jeg har aldri sett så mye politi i byen som etter at FrP og Høyre dannet regjering for fem år siden. Siden det er så vanlig å fokusere på sin egen jobb, sin egen familie, eventuelt venner, og ikke så mye annet, lager jeg en dagbok så mine lesere kan se én side av dagliglivet i Oslo. Den kommer ikke hver dag, kanskje, men så ofte som jeg kommer på det.

Kommunikasjon er et svært problem i Norge. Vi vet alt for lite om hverandre, og misforstår hverandre alt for ofte. Folk i Oslo vet ikke all verden om livet i distriktene, og folk som ikke bor i Oslo vet heller ikke så mye om livet her. De tror kanskje overflaten er livet, men hvis de tenker seg om vet de vel at det inntrykket ikke alltid rekker så langt. Å besøke et sted er én ting, å bo der noe annet.

Tidligere så man ikke så veldig ofte politi i sentrum. Nå går jeg sjelden ut i byen uten at jeg ser minst én politibil på veien.

I dag gikk jeg til tannlegetime klokka ti. Det sto én politibil
utenfor Jakob kirke.

Redigert etter publisering.