Jeg er et påleggsvrak.

Det har irritert meg at pålegg er så dyrt, men noe av forklaringen er kanskje at det er – tildels – dyre deler av dyret som brukes.

Kan i hvert fall tenkes. Jeg fant opp noen små erstatninger en gang – å spise gårsdagens rester på brødskiva synes jeg er veldig godt, enten det er kaldt kjøtt eller kald fisk som finnes i skapet.

Jeg fant en billig pakke med hamburgerrygg som smakte ok – de hadde latt stekeskorpe og fett sitte på skivene. Jeg synes det var et fremskritt.

Vanlig pepper var ikke tingen på – det tok vekk litt av røyksmaken og fikk det til å smake mer som vanlig ribbe. Det er godt det, men da kan man jo kjøpe det. Tabasco igjen – dro smaken enda litt i samme retning som hm, røykaromaen…det var vel neppe virkelig røkt kjøtt de hadde brukt, siden det ikke sto noe om det på pakka.

Men en forbedring, tross alt, litt mer naturtro enn den man vanligvis får, det ser mere fristende ut der man står på Bunnpris en sein kveld, mer av smaken sitter fortsatt i kjøttet, og jeg liker litt fett på kanten.

En kopp te til.