Jeg var innom ett av hotellene til Olav Thon her om dagen, i Ski, og jeg synes det var skjedd noe med interiøret i foajeen, baren eller hva som finnes, siden sist jeg var innom. Moderne, som man kanskje sier, ganske freshe farger og fasonger på møbler og ting uten at det så ukomfortabelt ut. Antagelig et sted man kan sitte og ha det ok en stund, i hvert fall et ordentlig fremskritt, sånn som jeg husker det fra sist jeg var der.

Vi får håpe han også slutter å rive det gamle hver gang han bygger et nytt bygg, som i hvert fall her i Oslo alltid har vært et problem med hans prosjekter, og selvsagt andres.

Sist var det Standard, du vet, karnevalsmasker, kort-tricks og pranks til 19,90 – en ganske gammel Oslo-butikk med skikkelig slitent interiør, i seg selv et lokalt museum, som nå fremstår som pengemaskin nede i Storgata, i Thons nye…hus, på hjørnet der Nygata går ned til Oslo S. Den gården der butikken var, litt lenger opp, i nærheten av Frimurerlosjen, er pusset opp utvendig etter alle kunstens regler, det ser skikkelig fint ut, mens jeg tror hele innsiden er borte, byttet ut med moderne betong.

Det med å knerte hele interiøret på gamle hus, altså i praksis hele huset unntatt fasaden, synes jeg også burde være et diskusjonstema. Det er en annen måte å fjerne vår fysiske historie.