Anti-musikk finnes også i norsk tradisjon, har jeg oppdaget. Det er skikkelig mørke greier, lite sympatisk.

Jeg tror kanskje noe av det kommer av kombinasjonen drikking og spilling, eller motsatt, avhold og religion. Det fantes en tid da disse motsetningene var skarpere enn i dag.

Heldigvis for det, at det ikke er sånn lenger, mener jeg. I dag er konsekvensene av å drikke for mye…kanskje mer at livet stopper opp, og årsaken kan, som jeg har vært inne på, også være fordømmelse. At folk drikker seg fra gård og grunn…det var vel starten på fordømmelsen, selvsagt starten på problemer også, for dem som gjorde det.

Eller slutten.

Jeg skal ikke romantisere problemer, jeg har hatt dem selv med andre ting, men jeg har i hvert fall sluppet billig unna fordømmelse på grunn av det.

Forakten for de som ikke fikser det, som ikke klarer seg bra – forakten
kan vi gjøre slutt på i dag, synes jeg. Jeg tror ikke den trengs. Vi kan løse
problemene på andre måter.

I min verden er det ikke så farlig om man drikker eller ikke – det viktigste er at man har det gøy mens man gjør det, eller altså ikke gjør det.

Og gjerne med musikk til. Det er da tross alt nye tider på mange måter.

Her et av mine favorittband – Askerladden, fra Asker, hvor jeg vokste opp. De fantes ikke da, og jeg er usikker på om de finnes nå. Men de rakk i hvert fall å spille inn noen skikkelig kule ting for noen år siden. U-sving:

https://www.youtube.com/watch?v=Lea3evGZZ7o