Moa Björnson, utviklingssjef i Træna kommune, opprinnelig svensk:

http://nordnorskdebatt.no/article/dyrk-saerpreget-norge

Lenken til artikkelen finnes ikke lenger…jeg skal se om jeg klarer å finne en annen artikkel av eller om henne, hun har nok sagt mere i andre sammenhenger.

Ja, helt klart, et ord i rette tid. Jeg bor i by og liker å bo i by, men jeg synes virkelig det ville være synd hvis alle steder prøvde å ha alle de samme tingene som Oslo har eller bli som Houston eller København eller hva man nå streber etter. Jeg skjønner fortsatt heller ikke at folk gir fra seg eiendomsretten til sitt eget kommunestyre. Folk her nede er alt for vant til å bli s t y r t .

Finn ut hvem du er, finn din egen selvtillit og ta det derfra. Ideer kan man hente hvor som helst, men et steds egenart kan vel ikke være noe dårlig utgangspunkt for lokalpolitikk i videste forstand.