Jeg synes det er grunn til å si noe om sigøynerne – igjen, for noen er klar til å hive dem ut – som vanlig. Det er grunn til å huske at de ble samlet og drept av nazistene, sammen med jøder og homofile, og det er grunn til å huske alle de samme kjipe tingene som hviskes, snakkes eller ropes etter dem, alt etter stemningen på stedet når ordene kommer.

Dagens posisjon fra de som fortsatt går for dette, fortjener ikke navnet politikk. Jeg tror standpunktene bare er en gjentagelse av gamle usympatiske tradisjoner.

De som ikke har andre metoder for å løse samfunnsproblemer enn å få dem vekk fysisk, i dette tilfelle å dytte dem på andre, burde i hvert fall i dette tilfellet la være å si noe inntil de har tenkt ut smartere løsninger.

Sigøynerne er et europeisk folk, forresten, så hvis det er problemer med dem er det vårt ansvar, like mye som andres.